8 mars

publicerat i: Okategoriserade | 0

8 mars, internationella kvinnodagen. Långt ifrån jämställt och rättvist, även om det enligt statistiken i stora drag långsamt går åt rätt håll i. Om gemensamt vi skippar frasen "Grattis på internationella kvinnodagen" och tar och läser smarta blogginlägg som skrivits av tjejer? Låter det bra?

 

feminism is the radical notion that women are people

 

 

 

Lilla Svea

publicerat i: Kodas vänner | 0

Denna söndag spenderades ute i snön med Kodas uppfödare och Kodas mamma Saffran för att sen följas upp med fotografering och mys med lilla valpen Svea (Koda kusin). Lilla Svea är 8 veckor gammal och skulle flytta till sin nya familj samma kväll, och det var nog tur det att hon var bortlovad annars hade hon nog fått följa med mig hem…

Det är verkligen något särskilt med valpar! Fick lite av en flashback till när Koda var lika gammal och skulle hämtas hem, även om årstiden var minst sagt annorlunda då med sommarvärme och solsken till skillnad från dagens minusgrader och tok-snöande. Men Koda är nog glad att inte någon valp följde med hem till oss idag, han var långt ifrån såld på idéen med en liten valp och tyckte mest att hon luktade illa så han försökte hålla sig så långt borta från henne som möjligt under hela besöket. Men den dag jag åker hem ifrån Sanna med en till valp kommer Koda förhoppningsvis över den första chocken och välkomnar den lilla i familjen efter någon dag!

160110

Daisy med flock – fotografering i oktober

publicerat i: Djur | 0

I oktober fick jag möjligheten att fotografera lite reklambilder för Hundgram som då snart skulle lanseras. Vi hade två dagar av fotografering med flertalet hundar som modeller båda dagarna, en fantastiskt kul erfarenhet. Ägarna hade i samband med detta möjlighet att en liten egen fotografering av sin fyrbenta älskling. En av de som gjorde detta är Emma, vars tre hundar ni kan se nedan. Alltid ett nöje att få fotografera så lättarbetade hundar som dessa!

Bilderna till Hundogram finns på deras hemsida, Instagram och Facebook, men har även publicerats i bl.a. senaste numret av Härliga Hund.

2016_01_xx1 2016_01_xx2

Essie, Happy och Koda

publicerat i: Djur, Kodas vänner | 1

Hade en jättetrevlig eftermiddag/kväll igår med Ida och rhodesian ridgeback’arna Essie och Happy. Koda är väldigt mycket tonåring just nu och det är inte så mycket annat som får plats i hjärnan än tikar, så han hade fullt upp med att uppvakta tjejerna hela kvällen!
Från uppfödarna till Idas hund Essie fick vi (eller tekniskt sett Ida) låna flera olika kameraobjektiv, jag är lite av en teknik-nörd så det var fantastisk roligt att få prova att använda så mycket ny utrustning. Särskilt objektiv som skiljer sig mycket från min egen utrustning så som fisheye och rejäl vidvinkel, det kräver ett annat sätt att tänka när man fotografera och det är alltid både roligt och nyttigt!

Koda är släkt med både Happy och Idas hund Essie (de har alla vackra Eros i stamtavlan) men då jag bor i Stockholm och Ida i Norrland så är det inte så stor chans att vi skulle råka springa på varandra ändå. Tänk så fantastiskt det är med sociala medier då, det ger möjligheten att lära känna nya vänner oavsett geografisk placering!
På grund av hundarna sprang vi på varandra på Instagram och Facebook och har lärt känna varandra där. Så när Ida skulle till Stockholm och vara hundvakt åt sin uppfödare så var det självklart att vi skulle ses!

Det har varit en riktig värmebölja över hela landet ett bra tag nu, så varken hundarna eller vi orkade så mycket. Men hundarna fick leka av sig så mycket de orkade medan vi fotograferade, åt picknick och hade det allmänt trevligt!

140729

Sista bilden tagen med fisheye som ger en speciell förvrängande effekt.

Öland

publicerat i: Tankar och funderingar | 1

Hemkommen från två fantastiska veckor i en liten stuga på Öland, dröm-ön.

140726a

Tankarna snurrar i takt med datorernas hårddiskar. För över många hundratals bilder mellan lilla bärbara till den riktiga stationära datorn för redigering, allt via små USB-stickor. Inte det mest praktiska.
Med ena hjärnhalvan scannar jag av alla sociala medie-flöden som jag inte tittat i på två veckor, samtidigt som den andra halvan spinner fritt. Drömmer lägenhetsdrömmar samtidigt som jag fylls av husdrömmar om lummiga trädgårdar och havsutsikt. Träslag, färger, material och texturer flimrar framför ögonen. Undrar hur kan man välja bara en plats att bygga bo på, när det finns så många vackra platser där jag vill leva?
Planerar för hösten och bläddrar igenom klädbutikernas höstkollektioner, samtidigt som jag dras mot tunna sommarklänningar och hopp om varma solnedgångar.

140726b

Kroppen ömmar efter att ha trotsat värmen med dagliga långpromenader och joggingturer, toppat med dagens långa hemresa i bilen. Jag smiter från datorn medan den tänker och sätter mig på balkongen och dricker té istället. Funderar på hur många fönster som kan stå öppna i den varma Stockholmsnatten utan att det blir för högljutt utifrån.
Skjuter upp att börja redigera bilderna till imorgon. Tänker att dom timmarna får jag lägga på det imorgon istället när luften i stan står stilla och det är för varmt för att vara ute.
Ikväll sliter balkongens svala bris i mig och jag sitter hellre där medan mörkret lägger sig.

140726c

Jag dras mellan att vilja bort, vidare härifrån och att stanna kvar i precis här i nuet. Innan väskan ens är upplockad vill jag ut genom dörren igen, men jag dras ändå alltid tillbaka hit. Samma gata där jag växte upp, där jag alltid har levt.

Koda 1 år!

publicerat i: Koda, Kodas vänner, Valptiden | 1

131006b

Min finaste, älskade hund! Det känns som om han alltid tillhört familjen men samtidigt känns det som igår jag satt i valphagen med alla 9 valpar krypande över fötterna.

Jag minns det exakt, när Sanna hörde av sig och sa att valparna var födda. Satt i bilen med mina föräldrar på väg till Småland och skulle precis stanna till och köp glass på Stafsäter gårdsbutik. Det var först då det blev på riktigt, även om vi visste att vi blivit ”godkända” som valpköpare så var det inte helt hundra säkert förens valparna var födda och de visste hur många de blev osv.

Så vi satte oss där med våra glassar och ömsom hoppade på stället av glädje ömsom försökte att inte bli för uppspelt eftersom ingenting var säkert ännu.
Var redan från början tydlig med att den valp Sanna tyckte passade bäst var den jag ville ha, det var viktigare än kön osv. Så det var först när valparna var 6,5 veckor och vi varit där och hälsat på flera gånger som det var helt bestämt vem det skulle bli. Men det blev han, hunden med stort H. På något sätt visste jag det hela tiden även om jag försökt att inte fästa mig vid någon speciell valp, redan från första bilderna som hon la upp visste hjärtat att det var den lilla valpen med mörkt huvud och grönt halsband.

Om en vecka så åker vi den vägen igen, jag blir varm i hjärtat av att tänka på att jag kommer sitta där och äta glass men den här gången med världens finaste hund bredvid mig!

130920c

Själva födelsedagen då, 1 år måste ju firas med kalas!

På förmiddagen så fick Koda en ny leksak (mycket populärt!) och en liten mini-tårta med leverpastej på (ännu populärare!), eftermiddagen spenderades med fina brorsan Zimba. De sprang runt och busade i sanden och hade det superkul (underbart psyke på dessa hundar, två 1 åriga hanar leker utan minsta gruffande).

Jag är så tacksam över att ha en så fantastisk hund som Koda i mitt liv, och att ha fått lära känna så fina människor genom Lejonessa-familjen och RR-världen. Jag ser så framemot att få se hur Koda och hans syskon fortsätter att utvecklas på sin väg mot att bli fullvuxna hundar, jag vet att vi alla har fantastiska år framför oss!

Koda är mitt allt, det finaste jag har

Untitled-7

DSC_8249 DSC_8186