Öland

publicerat i: Tankar och funderingar | 1

Hemkommen från två fantastiska veckor i en liten stuga på Öland, dröm-ön.

140726a

Tankarna snurrar i takt med datorernas hårddiskar. För över många hundratals bilder mellan lilla bärbara till den riktiga stationära datorn för redigering, allt via små USB-stickor. Inte det mest praktiska.
Med ena hjärnhalvan scannar jag av alla sociala medie-flöden som jag inte tittat i på två veckor, samtidigt som den andra halvan spinner fritt. Drömmer lägenhetsdrömmar samtidigt som jag fylls av husdrömmar om lummiga trädgårdar och havsutsikt. Träslag, färger, material och texturer flimrar framför ögonen. Undrar hur kan man välja bara en plats att bygga bo på, när det finns så många vackra platser där jag vill leva?
Planerar för hösten och bläddrar igenom klädbutikernas höstkollektioner, samtidigt som jag dras mot tunna sommarklänningar och hopp om varma solnedgångar.

140726b

Kroppen ömmar efter att ha trotsat värmen med dagliga långpromenader och joggingturer, toppat med dagens långa hemresa i bilen. Jag smiter från datorn medan den tänker och sätter mig på balkongen och dricker té istället. Funderar på hur många fönster som kan stå öppna i den varma Stockholmsnatten utan att det blir för högljutt utifrån.
Skjuter upp att börja redigera bilderna till imorgon. Tänker att dom timmarna får jag lägga på det imorgon istället när luften i stan står stilla och det är för varmt för att vara ute.
Ikväll sliter balkongens svala bris i mig och jag sitter hellre där medan mörkret lägger sig.

140726c

Jag dras mellan att vilja bort, vidare härifrån och att stanna kvar i precis här i nuet. Innan väskan ens är upplockad vill jag ut genom dörren igen, men jag dras ändå alltid tillbaka hit. Samma gata där jag växte upp, där jag alltid har levt.

  1. Annika
    | Svara

    Underbara bilder från vackra Öland!
    Härligt med sommar och ledighet…

Kommentera